Când au proiectat această minunată casă familială din Casablanca, Maroc, arhitecții de la Elements Lab și-au găsit inspirația în structura riadului, care este o casă tradițională mare, construită în jurul unei curți centrale, de obicei găsite în Maroc și în alte țări arabe.

Cu toate acestea, clădirea a ajuns să fie structurată mai mult ca o casă de oraș, arătând exact opusul unui riad. Există centrul propriu-zis în centrul parcelei, înconjurat de o grădină pe toate părțile. Acest lucru îi conferă mai multă intimitate din partea vecinilor din jur și a străzii și îi permite să se simtă ca o oază în mijlocul unui oraș aglomerat.

Proprietarii au dorit ca noua lor casă să fie un loc liniștit, un spațiu relaxant și privat în care membrii familiei să se poată retrage după o zi plină și să petreacă timp unul cu celălalt, unde să se poată deconecta de tot haosul din jurul lor și să-și reîncarce bateriile. Structura tradițională a riadului nu se potrivea cu adevărat în aceste planuri, plus că nu era potrivită pentru stilul de viață contemporan al proprietarilor, chiar dacă tot ce doreau era liniște și pace. În ceea ce privește designul interior, casa se bazează pe materiale simple și culori pământoase, cu accent pe tonurile întunecate. Zona scării, de exemplu, este complet neagră, cu o balustradă potrivită care ghidează ușor utilizatorul.

Acest loc drăguț este un mic apartament cu un dormitor care, în ciuda dimensiunilor sale mici, este o casă foarte veselă. Apartamentul îi aparține lui Gianluca și prietenei sale italiene Chiara și este chiar prima lor casă. Amândoi închiriază apartamentul și au încercat din răsputeri să-l facă cât mai confortabil și primitor.

Apartamentul este în Italia și are un interior luminos și modern. Este o casă mică, dar este plină de viață și pare o primă casă perfectă pentru un cuplu singur. Acest minunat apartament cu un dormitor este plin de culori vii, iar cuplul a profitat la maximum de spațiu adăugând o mulțime de atingeri personalizate. Iată câteva dintre lucrurile pe care le-au făcut pentru a face apartamentul atât de primitor și luminos.

Apartamentul are o bucătărie cu galerie care combină spațiul deschis cu unitățile de perete. În acest fel, camera este aerisită și lumina naturală intră liber în interior. Cuplul a dat în judecată și plante pentru a da viață acestei case. De asemenea, au folosit culoarea într-un mod creativ și au optat pentru galben pentru mobilierul sufrageriei, o alegere drăguță care ajută și la crearea unui interior însorit. Galbenul este, de asemenea, o culoare foarte energică. Cuplul a găsit, de asemenea, un mod de a-și amesteca preferințele și stilurile. Prin urmare, au combinat elemente moderne și vintage cu o tendință spre modern

Din stradă nu se vede absolut nimic în interiorul acestei case. Trei blocuri mari de beton încadrează o intrare mică, creând o fațadă complet închisă. Cu toate acestea, în partea din spate a lucrurilor sunt foarte diferite. Studio Querkopf Architekten au fost foarte specifice în ceea ce privește designul lor, dorind să dea acestei vile moderne aspectul unei sculpturi mari din piatră, perfect sincronizată cu împrejurimile sale. Această casă de beton unică este situată în Rosengarten, Germania și a fost finalizată recent la începutul acestui an.

Partea din spate a casei se deschide spre exterior și îmbrățișează pe deplin priveliștile

Ca regulă generală, acest proiect reinterpretează o mulțime de idei clasice și detalii de design și se concentrează foarte mult pe comuniunea dintre arhitectură și peisaj. Casa are două etaje și are un fel de plan de etaj în formă de L, care formează acest spațiu de terasă în aer liber, adăpostit de vânt și de priveliști nedorite.

Deschiderile mari și suprafețele de sticlă deschid spațiile interne spre grădină, zona piscinei și pădure, permițând în același timp lumină naturală în interior. Cele două etaje contrastează constant unul cu celălalt și acest lucru se reflectă în arhitectura unică a casei, care este reprezentativă pentru stilul ei ciudat.

Astăzi vă vom arăta câteva articole, dar și accesorii interesante din aceste băi moderne. Ele oferă un plus oricărei case, aceste produse fiind realizate de către o companie care se folosește de cele mai noi tehnologii, dar și de materialele de cea mai înaltă calitate. În imaginile de aici veți vedea câteva colecții de lavoare. Primul este denumit „Dune”, fiind inspirat din valurile de nisip, dar și din tiparele acestora. Forma este elegantă, dar și fină în același timp, ele aducând un plus băilor moderne din casele voastre. A două colecție este una mai tradițională, bazinele având forme regulate din marmură. Numele acestui bazin este „Latis” și anume, numele zeiței celtice a apei.

Pun pariu că nu ai mai văzut așa ceva! Arhitectura ultra modernă pe care o vedeți în imaginile de mai jos este de fapt un hotel neobișnuit, unde căsuțele din copaci sunt de fapt camerele de oaspeți. Unii arată ca un cub de oglindă gigant, alții ca un cuib sau o căsuță de joacă. Toate acestea sunt suspendate la aproximativ 5 metri deasupra solului. Ideea din spatele acestui cadru neobișnuit este de a combina confortul hotelului cu experiența autentică de a fi aproape de natură. Acest hotel și este cu siguranță una dintre cele mai remarcabile soluții arhitecturale ale timpului nostru. Iată ce spun proprietarii despre creația lor: „Ideea din spatele acestui proiect este de a oferi cazare la standarde ridicate, într-un loc armonios în care stresul zilnic se topește. Oaspeții se pot relaxa și reînnoi energia, în timp ce sunt înconjurați de o natură neatinsă. ”

Această casă de vacanță este izbitoare și unică, la fel ca toate celelalte proiecte dezvoltate de Artadi Arquitectos. Practica din Peru este cunoscută pentru proiectele sale contemporane și proiectele îndrăznețe. Acesta a fost finalizat recent și reflectă aceeași pasiune și originalitate remarcabilă ca întotdeauna. Aceasta este o casă pe plajă situată în Las Palmeras, la sud de orașul Lima.

Este o casă de vacanță pe malul oceanului, care oferă o combinație neobișnuită și izbitoare de materiale și stiluri. Casa este organizată pe trei niveluri, iar parterul și parțial primul nivel par a fi învelite și cuprinse într-o cochilie de piatră. Este ca un zid care acoperă clădirea. Aceasta a fost o încercare de a face casa să se integreze în mod natural în împrejurimi, concentrându-se asupra mediului și a caracteristicilor sale naturale.

În general, casa este simplă și are un nivel de complexitate redus. Se compune dintr-o serie de blocuri care se intersectează, care treptat devin mai expuse. Ele diferențiază casa de restul casei de pe plajă și de plaja însăși. Nivelul solului este ascuns, al doilea este parțial expus, în timp ce al treilea este complet acolo.

Casa este ca un mister care se dezvăluie treptat. Este o combinație neobișnuită de niveluri și materiale, dar din punct de vedere vizual este o combinație izbitoare care permite casei să se integreze în peisaj și să o îndepărteze de plajă. De asemenea, ajută la stabilirea unei conexiuni între spațiile interioare și cele exterioare.

Vila a fost construită pentru un cuplu și cei trei copii ai lor și a trebuit să ofere un echilibru între două stiluri de viață diferite care implică confortul și profesionalismul familiei, combinate cu întâlniri prietenoase. Casa se află pe o suprafață de 1000 de metri pătrați și a fost organizată pe două niveluri.

 

Nivelul inferior conține principala zonă socială. O bucătărie în plan deschis împarte spațiul cu o zonă de luat masa și un spațiu de locuit conectat direct la exterior. Pivnița și garajul fac parte, de asemenea, din acest volum.

 

O bucătărie albă minimalistă cu o insulă elegantă ocupă spațiul cel mai apropiat de ușile glisante care duc spre o terasă. În fața insulei de bucătărie este o masă lungă de 4 metri, creată folosind plăci din lemn recuperat.

 

Restul planului deschis reprezintă un spațiu de lounge spațios și primitor definit de o canapea secțională Bend tapițată cu țesătură gri. Compoziția modulară se coordonează bine cu peretele negru de accent din spatele său și completează decorul neutru.

 

Nivelul superior este încadrat de o terasă spațioasă construită din lemn de tec. Oferă vedere atât la grădină, cât și la cartier. Aici sus există o cameră de familie minunată, decorată cu tonuri de alb și negru, cu ferestre panoramice cu înălțime completă și uși glisante cu acces la terasă.

 

Fiecare casă are propriul său mod de a interacționa cu împrejurimile. Pentru Casa Nono, strategia a fost de a direcționa atenția către priveliști și peisajul rural frumos și relaxant. Acest lucru permite în cele din urmă structurii să arate ca și când plutea în aer, chiar dacă are de fapt o bază foarte solidă care o ancorează în sol. Casa a fost proiectată și construită de studioul Contino – D’Elia Arquitectos și se află în Sierra de los Padres, în Argentina. Proiectul a fost finalizat la începutul acestui an.

 

Această casă modernă din beton acționează ca un refugiu de vacanță pentru familie și prieteni, un loc în care se poate reconecta cu natura și se poate bucura de simplitatea unui cadru rural, fără a renunța la confortul modern de zi cu zi. Arhitectura și natura se completează reciproc și pun în evidență cele mai bune caracteristici ale acestora. Parterul casei este ceea ce dă în cele din urmă impresia unei structuri ușoare, plutitoare, concentrând privirea spre priveliști, mai degrabă decât casa în sine. În interior, scara acționează atât ca legătură între podea, cât și ca separator între diferite secțiuni ale casei. Impresia generală este aceea a unei legături puternice cu natura.

 

Nu toată lumea ar sari cu ocazia să se mute într-o casă mică, dar înainte de a respinge ideea, vă sugerăm să aruncați o privire asupra acestui proiect uimitor finalizat de arhitectul Jack Chen de la Tsai Design. El a cumpărat micul apartament situat într-o clădire din anii 1970 din Melbourne, cu intenția de a-l transforma în propria sa casă perfectă.

 

Apartamentul măsoară doar 376 de metri pătrați, care este de aproximativ 35 de metri pătrați, iar aspectul său original nu era grozav, având un plan de etaj destul de incomod și o bucătărie mică nefuncțională, care avea doar o chiuvetă. Transformarea a fost uimitoare, aducând tot felul de caracteristici și îmbunătățiri minunate și dovedind că pentru a decora mai întâi un mic apartament trebuie să vă dați seama care sunt prioritățile.

 

În acest caz, scopul principal a fost de a face micul apartament să se simtă mai mare decât este de fapt, folosind o mulțime de suprapuneri ale funcțiilor, precum și o paletă simplă de materiale și un set de culori și finisaje. Găsirea mobilierului potrivit pentru un spațiu mic poate fi o adevărată provocare, așa că aici soluția a fost de a construi o unitate mare de perete din podea până în tavan din lemn, ca o cutie de lemn care se întinde între intrare și baie și care oferă mult spațiu de stocare pentru orice.

 

Alte idei inteligente de depozitare includ suportul pentru biciclete suspendat și masa rabatabilă. Succesul acestui proiect are mult de-a face cu conceptul de spații multifuncționale. Tranziția între 2 funcții este fără efort, ceea ce face ca locuitul într-un apartament mic să fie nu numai practic, ci și plăcut.

 

Robert Gurney Architect a renovat apartamentul Watergate. Acest apartament modern cu un dormitor este situat în complexul Watergate, în Washington DC, SUA. Clădirea a fost proiectată de arhitectul italian Luigi Moretti și este considerată una dintre cele mai dorite adrese din Washington.

 

Situată la etajul al paisprezecelea al clădirii, această casă contemporană a fost complet renovată, începând cu pardoseala care a fost îndepărtată până la placa de beton. După cum doreau clienții, apartamentul a fost conceput ca o casă cu spații de locuit deschise și vederi superbe de-a lungul râului Potomac. Arhitectul a folosit o paletă extinsă de materiale pentru a-i oferi un aspect subtil și rafinat, care vă va atrage atenția.

 

Apartamentul de 1.250 de metri pătrați este un loc minunat pentru a-ți începe viața. Cu tonuri blânde și neutre în întregul loc, arhitectul a reușit să creeze senzația unui spațiu luminos și aerisit. Mai mult, ferestrele imense vă permit să vă bucurați de tonuri de lumină naturală și de priveliști spectaculoase. De asemenea, prezintă un contrast între mobilierul modern alb și negru, ceea ce îi conferă caracter. Acest apartament elegant are aparate de lux, de ultimă generație și un raft de vin interesant.

 

Minunatul apartament Watergate este casa perfectă. Este un loc elegant, care are multe de oferit. Acest apartament este un sanctuar în care să vă retrageți și o dorință împlinită.