Nu toată lumea ar sari cu ocazia să se mute într-o casă mică, dar înainte de a respinge ideea, vă sugerăm să aruncați o privire asupra acestui proiect uimitor finalizat de arhitectul Jack Chen de la Tsai Design. El a cumpărat micul apartament situat într-o clădire din anii 1970 din Melbourne, cu intenția de a-l transforma în propria sa casă perfectă.

 

Apartamentul măsoară doar 376 de metri pătrați, care este de aproximativ 35 de metri pătrați, iar aspectul său original nu era grozav, având un plan de etaj destul de incomod și o bucătărie mică nefuncțională, care avea doar o chiuvetă. Transformarea a fost uimitoare, aducând tot felul de caracteristici și îmbunătățiri minunate și dovedind că pentru a decora mai întâi un mic apartament trebuie să vă dați seama care sunt prioritățile.

 

În acest caz, scopul principal a fost de a face micul apartament să se simtă mai mare decât este de fapt, folosind o mulțime de suprapuneri ale funcțiilor, precum și o paletă simplă de materiale și un set de culori și finisaje. Găsirea mobilierului potrivit pentru un spațiu mic poate fi o adevărată provocare, așa că aici soluția a fost de a construi o unitate mare de perete din podea până în tavan din lemn, ca o cutie de lemn care se întinde între intrare și baie și care oferă mult spațiu de stocare pentru orice.

 

Alte idei inteligente de depozitare includ suportul pentru biciclete suspendat și masa rabatabilă. Succesul acestui proiect are mult de-a face cu conceptul de spații multifuncționale. Tranziția între 2 funcții este fără efort, ceea ce face ca locuitul într-un apartament mic să fie nu numai practic, ci și plăcut.