Arătarea sensibilității față de contextul topografic și cultural al unei clădiri este un mod frumos de a vă asigura că structura se va potrivi în împrejurimile sale. Aceasta este o strategie utilizată de companii mari, cum ar fi Google, atunci când construiesc sedii localizate și, de asemenea, una care a ghidat această clădire cu aspect uimitor din Surat, India.

 

Casa Sangini este o clădire izbitoare care ajută la revitalizarea zonei înconjurătoare

Acesta este Sangini House, un birou conceput pentru o firmă de construcții intitulată Sangini Group, care a fost înființat în 1984. Este un proiect finalizat în 2019 și rezultatul unei colaborări între studiourile Urbanscape Architects și Utopia Designs.

Clădirea are o înălțime de opt etaje, deși din anumite perspective pare o structură cu cinci etaje. Designul său este armonizat cu zona înconjurătoare și răspunde patrimoniului și contextului site-ului. În același timp, arhitecții au abordat acest lucru mai puțin ca o clădire de birouri și mai mult ca o operă de artă.

 

I-au dat un design sculptural și atrăgător, cu o mulțime de elemente interesante. Există plăci de pardoseală în consolă și o coajă de piatră care se înfășoară în jurul nucleului central al clădirii, precum și la etajele 5 și 6. Fațada perforată contrastează cu restul suprafețelor de beton expuse și cu secțiunile vitrate ale clădirii.