Când au proiectat această minunată casă familială din Casablanca, Maroc, arhitecții de la Elements Lab și-au găsit inspirația în structura riadului, care este o casă tradițională mare, construită în jurul unei curți centrale, de obicei găsite în Maroc și în alte țări arabe.

Cu toate acestea, clădirea a ajuns să fie structurată mai mult ca o casă de oraș, arătând exact opusul unui riad. Există centrul propriu-zis în centrul parcelei, înconjurat de o grădină pe toate părțile. Acest lucru îi conferă mai multă intimitate din partea vecinilor din jur și a străzii și îi permite să se simtă ca o oază în mijlocul unui oraș aglomerat.

Proprietarii au dorit ca noua lor casă să fie un loc liniștit, un spațiu relaxant și privat în care membrii familiei să se poată retrage după o zi plină și să petreacă timp unul cu celălalt, unde să se poată deconecta de tot haosul din jurul lor și să-și reîncarce bateriile. Structura tradițională a riadului nu se potrivea cu adevărat în aceste planuri, plus că nu era potrivită pentru stilul de viață contemporan al proprietarilor, chiar dacă tot ce doreau era liniște și pace. În ceea ce privește designul interior, casa se bazează pe materiale simple și culori pământoase, cu accent pe tonurile întunecate. Zona scării, de exemplu, este complet neagră, cu o balustradă potrivită care ghidează ușor utilizatorul.