Construită cu respect pentru teren, această uimitoare casă modernă din Brazilia integrează spațiile interioare cu exteriorul într-o armonie de construcție și amenajare a teritoriului. Materialele naturale, profilul redus și suprafețele de sticlă evidențiază aceste obiective și se reunesc într-o reședință de familie confortabilă și elegantă.

 

Proiectată de Stemmer Rodrigues Arquitetura, casa de 625 de metri pătrați situată în Novo Hamburgo este amenajată cu garajul și intrarea la nivelul solului și principalele spații de locuit de la etajul superior orientate spre sud. Acest lucru asigură că zonele principale au cele mai bune vederi. Aspectul modern a fost construit în principal cu beton, lemn și oțel, în interior și în exterior. Numit Frame House, a fost inspirat de casele mai vechi, care au balcoane orientate spre stradă, cu spațiu de agrement care înconjoară casa. Proprietarilor de case le-a plăcut acest design, deoarece încurajează interacțiunea cu vecinii și construirea de relații.

 

Un alt principiu care a ghidat proiectarea proiectului a fost dorința de a deranja cât mai puțin din teren posibil. Arhitecții au folosit o placă pre-tensionată pentru nivelul inferior, care include garajul. În același scop, punțile, care sunt împrăștiate în jurul curții, plutesc literalmente deasupra solului, lăsând terenul intact. Mai mult, întreaga zonă din curtea din spate se simte ca o extensie a spațiilor de locuit interioare datorită tuturor pereților de sticlă care se închid fizic în casă, dar îi leagă vizual pe cei doi. Chiar în afara casei, puntea este acoperită cu ceea ce pare a fi o acoperire în stil pergolă, care este de fapt prevăzută cu sticlă pentru a asigura acoperirea elementelor. Acest tip de acoperire lasă multă lumină și oferă totuși un adăpost de ploaie.

 

La interior sunt expuse materialele dominante ale lemnului și betonului, evidențiate de paleta neutră a decorului minimalist. Principalul spațiu de locuit este deschis și aerisit, motiv pentru care se amestecă atât de bine cu spațiile exterioare. Extinderea sticlei aduce o lumină naturală atât de mare, dar șterge și limitele cu zona exterioară. Corpurile de iluminat aeriene sunt păstrate aproape de tavan și acest lucru ajută la menținerea liniilor de vedere clare.

 

În timp ce paleta neutră evidențiază vibrația naturală, există câteva apăsări cheie de culoare care adaugă vibrație casei. Aici, o masă albastră intensă adaugă o culoare îndrăzneață, dar versatilă spațiului de luat masa, iar în bucătărie, o portocală vie face ca insula să iasă. Într-o casă atât de orientată către materialele naturale, adăugarea strategică a unui pic de culoare vie are un impact dramatic. Chiar și aparatele sunt redate într-un finisaj albastru lucios, ceea ce adaugă o anumită fermitate decorului. Designul elegant al bucătăriei, lipsit de mânere și feronerie, subliniază aspectul minimalist al proprietății. Chiar și corpul de iluminat din bucătărie este un design funcțional, dar discret.

 

Spațioasă și foarte bine proiectată, zona spălătoriei încorporează, de asemenea, un finisaj elegant albastru-gri pe dulapuri și are o multime de blat și spațiu pentru raft pentru toate necesitățile de rufe. Având un singur perete, toate ferestrele, există multă lumină solară și o senzație larg deschisă în spațiu. Este frumos și esențial pentru casă.

 

Chiar și zona superioară a terasei este foarte naturală, cu plăci organice care formează zona patio în mijlocul pietrișului. Plantările native dau acestui spațiu de locuit superior o senzație organică și o atmosferă foarte zen.